Plinski štedilnik

Ali potrebujete nov plinski štedilnik? Mogoče prenavljate kuhinjo in bi radi nakupili novo opremo, plinski štedilnik pa je nekaj, kar bi vam prišlo zares prav. Spletna trgovina Mojpaket vam ponuja bogato izbiro plinskih štedilnikov. Plinski štedilnik je na trgu že kar nekaj časa, seveda so danes bolj popularne plošče in pa električni štedilniki, a dejstvo je,da se čedalje več ljudi vrača k plinskim štedilnikom, kar je načeloma dobra stvar. Plinski štedilnik je nekaj, kar uporablja tudi profesionalen kulinarik, ker ima zmožnost takojšnega prilagajanja velikosti in koli plamena.  Pred nakupom plinskega štedilnika pa razmislite, kako pogosto sploh kuhate doma, koliko hrane skuhate in kaj običajno pripravite doma. Na podlagi tega, bo nakup plinskega štedilnika veliko lažji, saj boste na večino vprašanj že odgovorili. Plinski štedilnik je visok okoli 85 cm. Med seboj se bolj razlikujejo zaradi števila plinskih kuhališč, ki ih ima plinski štedilnik. Ponavadi ima štedilnik 4 kuhališča, vgrajeno pa ima lahko tudi pečico, ta pa običajno deluje na elektriko. Lahko pa da najdete pečico, ki pa tudi deluje na plin, takšni štedilniki so običajno široki 60 cm.

plinski štedilnik

Kaj bi imeli raje? Plinski štedilnik ali plinsko kuhalno ploščo? Vedeti morate, da je štedilnik kot samostojna naprava, postavimo ga lahko kamorkoli želimo. Ponavadi ga postavimo nekam, kjer nimamo priključkov na elektriko ali pa plinovod. Delujejo na plinske jeklenke, te pa so dostopne na bencinskih črpalkah in pa ostalih drugih trgovinah. Zelo so praktični, če gremo kam kampirat na počitnice.

Pred nakupom plinskega štedilnika je ključno, da preverite ali ima pečico. Če ima štedilnik funkcijo ventilatorskega pečenja nam bo to zelo pomagalo, saj bomo pekli enakomerno na večih nivojih. Štedilnik pa ima vodila pekačev, ta pa nam preprečijo, da se spečemo ob rok pečice, kar je seveda samo še dodatna dobra lastnost. Nekateri imajo omogočeno, da vžgemo štedilnik na elektriko in ne na ročni način.