Največkrat uporabljena stretch folija

Danes največkrat uporabljen material tako doma v gospodinjstvu kot tudi na industrijskem področju je zagotovo strech folija, celotno ponudbo ter preostale informacije najdete na kammtrade.si. Si predstavljate kako široka je dandanes uporaba folij? Na hitro poglejmo nekaj specifičnih področij uporabe folij. Stroj s katerim si v podjetju pomagajo pri razrezu velikih rolojev materiala nam pomaga pri tem, da pridobimo manjšo folijo, ki je lažja za uporabo. Ti veliki stroji imajo več različnih funkcij, ki nam tudi omogočajo različno specifiko dobljenih izdelkov, saj je stretch folija oziroma končni izdelek različne dolžine navitij, širine, dolžini oziroma dimenziji tulca itn., stroj nam torej omogoča različne kombinacije lahko samo v previjanju folije ali pa se obenem delajo tudi razrezi folije. Pri industrijski uporabi folije gre največkrat za avtomatsko uporabo ovijalnega stroja, potrebno se je zavedati, da je avtomatizma v različnih industrijah vedno več, tako je tudi pri izdelovanju ter uporabi strech folije, ključ vsega pa je zmanjševanje stroškov proizvodnje ter morebitnega odpadnega materiala.

Trenutno stanje na trgu narekuje, da je stretch folija vedno tanjša ter bolj raztegljiva, vsekakor pa se uporaba folije s strani uporabnikov povečuje, prav tako pa je vedno hitrejši tudi čas zavijanja s folijo. Trend nakazuje vedno tanjšo folijo ter vedno večje število povojev, kar je prednost nanotehnoloških strech folij, ki so kos tako visoki hitrosti zavijanja kot tudi večjo silo pri pospeševanju ter zaviranju stroja.

Podjetje ima v svoji ponudbi več vrst folij in sicer mini stretch folijo, ročno folijo in strojno folijo, prav tako pa lahko ponudi specifična navitja, ki so prilagojena ovijalnemu stroju. Mini stretch folija vam je na voljo v merah 100mm, 125mm in 250mm pakirane v karton, in je primerna za ročno povijanje. Ročna stretch folija je namenjena povijanju palet in je pogosto predmet v manjših podjetjih. Ko se odločamo za izbiro oziroma nakup strech folije je potrebno preračunati vse vidike uporabe, tako kot je pomembna kvaliteta ovoja je pomembna tudi kvaliteta strech folije, saj lahko le na takšen način zagotovite ustrezno zaščito vašim izdelkom.