Stružnica

Stružnice so zelo praktično orodje v skoraj vsaki delavnici. Stružnice se uporabljajo za opravljanje struženja, to pa je postopek, ki v glavnem služi za izdelavo valjastih teles, vendar je tudi možno obdelovati ravne površine. Struženje je od vseh postopkov odrezovanja najbolj uporabljeno. Odlično ponudbo kakovostnih in cenovno ugodnih stružnic lahko najdete na https://www.lestroj.si/si/96-struznice, kjer lahko najdete veliko različnih stružnic. Stružnice so ene izmed najstarejših obdelovalnih strojev in uporablja se jih na številnih področjih. Običajno so sestavljene iz naslednjih delov postelje, podajalnega menjalnika, vretenjaka, konjička, linete in iz sani s podporami. Kot smo že omenili je lahko stružnica zelo praktično obdelovalno orodje. Postopki struženja se delijo na notranje in zunanje, poleg tega pa se lahko izvedejo tudi v prečni ali vzdolžni smeri. Z njeno pomočjo lahko opravljate: čelno, vzdolžno, zarezovalno, oblikovalno, profilno struženje in poleg tega še struženje navojev.

Ti delovni stroji so namenjeni tako domačim mizarjem, ki jim je obdelovanje lesa in izdelovanje izdelkov iz njega predstavlja veselje in dodaten zaslužek. Velike profesionalne stružnice pa boste zagotovo našli v velikih lesnopredelovalnih obratih in podjetjih, kjer obdelujejo kovino. Tako poznamo manjše namizne stružnice ki jo zna vpravljati skoraj vsak z le malo truda za učenje in klasične samostoječe stružnice, ki zadostijo potrebam manjših domačih obrtnikov. V velikih podjetjih pa lahko srečamo zahtevnejše pol-avtomatske pa tudi CNC stružnice.

Ali  lahko našo stružnico nadgradimo ?

Vsako stružnico lahko seveda nadgradite še z dodatno opremo, ki vam omogoča različno obdelavo lesnega ali kovinskega obdelovanca in tako nadgradi vaš končni izdelek. Izbirate lahko med širokim naborom orodja, različnih rezil, glav in nastavkov. Naj vaši izdelki odražajo vašo predanost delu. Zato izberite najboljšo stružnico, ki bo izpolnila vaša pričakovanja in zadostila potrebam vašega dela. Nadgradnja bo vas in vaše izdelke še toliko bolj izpopolnila – končni produkt bo vrhunsko izgledal, vi pa boste lahko na svoje delo upravičeno ponosni.