Screen rolo zunanja senčila ščitijo pred močnim soncem

Če radi preživljate čas na prostem, pa nimate primernega prostora za to oziroma je ta večino dneva močno osončen, potrebujete screen rolo senčila. Ta izraz označuje zunanja senčila za terase, ki ščitijo pred močnim soncem, a kljub temu dopuščajo pogled navzven. Veljajo za sodobno in učinkovito senčilo, katerih popularnost je v porastu. Delno pa so tako priljubljena tudi zaradi odpornosti in minimalnega vzdrževanja.

Za kaj se uporabljajo screen rolo senčila?
Njihov osnovni namen je zaščita pred močnim soncem, posledično pa bleščanjem in vročino. Navadno se nameščajo na terase, balkone, nadstreške in vse ostale zunanje prostore, kjer je potrebna zaščita pred soncem. Prav tako pa se lahko namestijo na zunanjo stran oken in se uporabljajo namesto drugih pripomočkov za preprečevanje vstopa sonca v prostor. Uporabljajo se torej za ustvarjanje prijetne sence in hladu, ob tem pa ne zastirajo pogleda navzven. Screen rolo senčila so namreč narejena na način, ki dopušča čist pogled navzven, skozi njihovo transparentno blago. Zunanja senčila pa vas lahko zaščitijo tudi pred vetrom, odporna so namreč na močne sunke vetra vse do celo 120 kilometrov na uro.

Katere so prednosti screen rolo zunanjih senčil?
Zagotovo je največja prednost ravno zagotavljanje sence in ustavljanje močnih sončnih žarkov. Poleg tega pa so ta zunanja senčila izjemno odporna na vremenske vplive in ne potrebujejo praktično nobenega vzdrževanja. Na voljo so zunanja senčila, ki se upravljajo s pomočjo daljinca, kar prinaša dodatno udobje. Možno pa jih je še dodatno nadgraditi in jih povezati s pametnim telefonom, tako lahko upravljate s senčili preko svoje mobilne naprave. Še ena pomembna prednost nakupa zunanjih senčil je ta, da lahko z njimi prihranite energijo. Roltek senčila namreč zadržijo do kar 70% sončnih žarkov, zato boste v poletnih mesecih prihranili, saj bodo klimatske naprave manj obremenjene. Prihranek pa se pozna tudi pozimi, ko spuščena senčila zmanjšajo izgubo energije skozi okna.