Kvalitetno polaganje parketa ga bo ohranilo 200 let

Polaganje parketa ni preprosto opravilo, še posebej, če se lepi, ga mora položiti profesionalec. Da je kvalitetno polaganje parketa izjemno pomembna za dolgo življenjsko dobo parketa, je znano. Tak parket bo zdržal več generacij preko 200 let, kot je trenutno najstarejši parket na svetu, ki ga je izumil italijanski lesar in ga položil v graščini. Od tam se je razširil po vsej Evropi in kasneje še drugam po svetu. Parket mora biti izdelan kvalitetno ter tudi kvalitetno nameščen, pa naj gre za lepljenje parketa ali za plavajoči parket na klik.

polaganje parketa

Polaganje parketa z lepljenjem v novogradnjo je lažje, kot v že obstoječo stavbo, ki že ima neko talno oblogo. To je treba najprej odstraniti ni tla pravilno pripraviti na to, da se na njih namaže izravnalno maso ter nato lepilo in izolacijo ter na vrhu še parket. Tega je treba na koncu še zbrusiti in polakirati. To delo je dolgotrajno, traja precej časa in prostori niso uporabni za ta čas. Med tem pa je tudi dosti umazanije in prahu.

Polaganje parketa je možno tudi tako, da kupite že narejen tri slojni parket v obliki plošč na klik. Ne potrebujete nič posebnega, samo da so tla ravna in očiščena. Ta vrsta parketa je zelo primerna tudi za polaganje preko talnega gretja. Je dražji a se splača, ker je izjemno hitro položen in ga lahko položite tudi sami. Ni umazanije in prostor bo takoj uporaben.

Polaganje parketa na klik lahko seveda izvede izkušen mojster, da bo res narejeno kot je treba. V primeru, da je kaj narobe s parketom, lahko zamenjate le tisto ploščo, ki ima težave, kar je najceneje. Če morate posredovati glede talnega gretja, se le odstrani parket in se ga nato nazaj položi hitro ter učinkovito.

Kupite samo kvaliteten tri slojni parket in pustite izkušenemu mojstru, da opravi svoje delo, pa boste zadovoljni, ne samo vi, ampak tudi vaši  nasledniki.