DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Obiski zdravnika pri nam v Sloveniji lahko rečemo so zastonj, seveda če imamo vse urejeno. Nekaj o zdravstvenem zavarovanju si lahko preberete na tej spletni strani https://www.dopolnilnozavarovanje.si/dodatno-zdravstveno-zavarovanje/ . da lahko obiščemo zdravnika moramo imeti urejeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje.  To sta dve različni zavarovanji, ki jih nekako je dobro imeti urejeni. Osnovno zavarovanje je nujno pri nam in si ga moramo urediti. Če smo zaposleni, nam to plačuje delodajalec, dodatno pa si uredimo sami ter si ga tudi plačujemo.

Saj nekako je vsem že jasno glede zavarovanj pri nam. ampak še vedno prihaja do nesoglasij, saj nekateri ne razlikujejo osnovno in dodatno zavarovanje. Dodatno zdravstveno zavarovanje je tisto zavarovanje, ki ni nujno ampak je dobro, da ga imamo urejeno. Top zavarovanje si moramo urediti sami, ko končamo šolanje. Pri različnih zavarovalnicah si lahko uredimo polico. Cene se nekako gibljejo isto, zato je vseeno kje si ga uredite. In zakaj je pomembno, da si ga uredimo? Če greste samo k zdravniku na kakšen pregled se vam ne bo poznalo. Lahko da ne boste plačali nič ali kakšno malenkost, ker vam vse plača osnovno zavarovanje. Bo pa težava, če se vam kaj zgodi in boste morali pristati v bolnici.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Ogromno ljudi si reče, da ni potrebno plačevati dodatno zdravstveno zavarovanje, saj ne hodijo k zdravniku. Isto je bilo pri nam, ker partner ni obiskoval zdravnika. Nenadoma se je pojavila težava in je pristal v bolnišnici. Vam povem, da se ne splača, ker je samo zdravljenje v bolnišnici kar drago, poleg tega pa smo tudi ogromno morali plačati tudi zdravila, ki so nujna. Poleg tega pa, ko si je uredil sedaj dodatno zdravstveno zavarovanje mu ne velja takoj, ampak komaj po plačanih treh obrokih. Zato raje ne raskirajte, ker nikoli ne vemo kaj nas čaka, kdaj pride do težave, da bomo morali pristati v bolnišnici.