Vzemite gorska kolesa na daljša potovanja v hribe

V gore lahko potujemo na različne načine, lahko z kolesom ali pa peš. Veliko več se jih odloča z kolesom, vendar vsako kolo le ni primerno za tak teren in se lahko pri tem uničijo, oziroma poškoduje. Zato so za take zadeve namenjena gorska kolesa, katera lahko dobite na spletni strani trgovine Enduro, https://www.enduro.si/gorska-kolesa/. Njihova ponudba je zelo široka, zato si jo je vredno ogledati in mogoče se boste tako odločili še za kakšen drug šport ali izdelek, kakor pa samo gorska kolesa. Na vsake toliko časa lahko naletite tudi na akcije, ki so vredne ogleda.

gorska kolesa

Torej gorska kolesa so namenjena za bolj zahtevne terene in težje prevozne z navadnimi. Na voljo so tudi že električna gorska kolesa, ki pomagajo pri vožnji v hrib in to je priročno še posebej, če se prvič odpravimo na take podvige. Na njih lahko uravnavamo kolikšno količino energije naj doda baterija za poganjanje kolesa. Če ste bolj ljubitelj spustov iz hriba dol vam predlagamo gorska kolesa namenjen ravno za to, imenujejo se downhill in pri vožnji v hrib niso ravno učinkovita. Bolj cenovno ugodna gorska kolesa do hardtail, primerni za vožnjo v hrib in v dolino. Potem pa imamo še mountain ali suspension gorska kolesa namenjena za udobno vožnjo in lažje premagovanje ovir.

Kolesarjenje je nekaj, kar nas spremlja že od otroštva in se ga ne moremo naveličati. Seveda ko odrastemo spoznamo na koliko načinov lahko še kolesarimo in koliko različnih vrst koles imamo glede na to kako ga mislimo uporabljati. Če se ne znamo odločiti kakšno gorsko kolo moramo izbrati ali katero drugo se lahko vedno pozanimamo pri kakšnem strokovnjaku, saj nam bodo rade volje pomagali pri vseh težavah. Zagotovite si dovolj kondicije in ne posedajte cele dneve v zaprtih prostorih saj to ni dobro za zdravje in vaše počutje. Prav tako boste bolje spali, ko vas bo izmučilo kolo.