Kako lahko coaching izboljša vaše celotno življenje

Coaching je angleški izraz za trenerja, ki vam lahko pomaga do določenih veščin. Življenjski coaching obdeluje skupaj z vami vsa področja življenja, na katerih ste šibki in bi se hoteli izboljšati ter postati izjemno uspešni. To zmore čisto vsak. Kdor ne verjame v to, potem je dejansko neuspešen in je to njegova naučena blokada, ki jo lahko odpravi skupaj s svojim trenerjem. Ta metoda ni vsiljiva in ni svetovalna, ampak iz vas potegne znanje in izkušnje ter intuicijo, ki jo zanemarjate in sami pridete dejansko do zaključka. kaj je za vas najbolje. Kdo torej ve, kaj je za vas najboljše? Vi sami in nihče drug.

coaching

Coaching lahko nekdo izvaja na vas, ki je usposobljen in certificiran ali pa se usposobite sami in sami na sebi izvajate terapije ali pa na drugih. To lahko postane tudi vaš poklic. Vendar morate iti skozi kar nekaj procesov ter preizkusov in testov, da postanete pravi coach. Vendar še po tem, ko boste prejeli diplomo, ne boste usposobljeni, ker boste potrebovali dovolj kilometrine, da postanete zreli in izkušeni v tej metodi pomoči drugim in sebi. Coaching je zelo uspešna metoda, samo poglejte trenerje v športnih timih ali v podjetjih.

Kako poteka ta metoda? Coach vas bo najprej vprašal nekaj vprašanj, da definirata, kje imate največje težave v življenju. Nato boste sami postavili cilje in časovnico, do kdaj boste določene stvari odpravil in izboljšali. Coach vas nato vodi s pomočjo coaching metode skozi proces izpraševanja in iskanja najboljše rešitve za vas ter vam pomaga prepoznati in odpraviti blokade, ki si jih želite.

Morda boste celo hoteli nekatere slabe navade obdržati, ker imate od njih neko, za vas veliko, korist. S tem ni nič narobe, če se bo vaše življenje izboljšalo. Če ne, je treba o tem dobro premisliti. Imate pa tudi vso pravico napredovati in iti v propad, ker imamo ljudje svobodno voljo. Kako se boste odločili? Večina ljudi hoče napredovati in verjamemo, da ste med njimi tudi vi, ker nam je to v genih.

Napredek nas razvedri in nam da volje za življenje ter veselja in zdravja. Včasih je treba tako malo, da se človek ozavesti in odpravi težave ter blokade, da se splača poskusiti.