Kaj je Google foto?

Najverjetneje ste že slišali za Google foto, ki je zanimiva aplikacija oziroma storitev za shranjevanje fotografij. ČE vas zanima več o njem, obiščite www.nadlani.si/multimedija/google-foto/ in preberite veliko zanimivosti o tej aplikaciji. Mi jih bomo na tem mestu našteli le nekaj.

google foto

Google foto varnostno kopira fotografije in brezplačno nudi neomejen pomnilnik do določene velikosti oziroma kakovosti fotografije oziroma videoposnetka. Aplikacija bo fotografije že sama uredila po kraju nastanka in datumu, zanimivo pa je zlasti, da vam lahko na ukaz poišče človeka ali stvar, ki si jo želite ogledati. Želeni pojem preprosto vtipkate v iskalno polje in fotografije so tu!

Aplikacija Google foto lahko iz telefona samodejno odstrani posnetke, ki jih je že naložil, tako da imate na telefonu še vedno dovolj prostora, saj imate vse shranjeno v aplikaciji. Ko izbirate fotografije, Google foto omogoča, da jih izberete več hkrati in vam tako omogoča hitrejše ter preprostejše delo. Prav tako lahko izbrisane ali izgubljene fotografije v roku 60 dni dobite nazaj, saj se ne izbrišejo neposredno, ampak vas dva meseca še čakajo v košu, če bi si slučajno premislili. Tudi, če ste brez spletne povezave, lahko uporabljate Google foto, vsaj v primeru, če imate omogočeno funkcijo varnostno kopiranje in sinhronizacija. Gre za ustvarjanje varnostnih kopij, ki bodo shranjene, dokler se ne boste povezali na svetovni splet. Še ena zanimiva možnost aplikacije pa je, da lahko z njo ustvarite album, kolaž, animacijo ali zanimivo zgodbo.

Seveda bi še lahko naštevali, vendar pa predlagamo, da si aplikacijo naložite in funkcije preizkusite kar sami. Google foto je, kot kaže, odlična stvar za shranjevanje in urejanje fotografij in videoposnetkov, najboljše pri vsem tem pa je, da je prostora za vaše spomine toliko, kot ga potrebujete. V svetu mobilnih aplikacij je to res ena od uporabnejših in zanimivejših. Če ne verjamete, preizkusite sami in videli boste, ali je res kaj na tem.