Kašelj mora biti in ga lahko blažite z naravnimi sredstvi

Kašelj je nujen za to, da izkašljamo sluz, ki ni v redu, je pa neprijeten, zato preberite, kaj je kašelj in kako si pomagati v nadaljevanju. Nastane največkrat zato, ker so v pljučih in grlu ter glavi dražeče stvari, kot so virusi, bakterije in nečistoče iz sluzi, ki nastanejo zaradi nepravilne prehrane. Med drugim to povzročajo tudi mlečni izdelki živalskega izvora. Prva stvar, da boste to zoprno zadevo preprečili, je seveda pravilna prehrana, s katero boste pridobili odpornost, da ne boste zboleli. Nekateri pa kašljajo tudi zaradi kajenja, ker se pljuča tako zabašejo z nikotinom, da ta draži dihalne poti in telo skuša s kašljem spraviti vse ven.

kašelj

Če hočete kašelj preprečiti torej morate najprej v prvi vrsti odpraviti vzrok za to, zaradi česar je sploh nastal. Vendar pozor, kašlja ne smete v celoti odpraviti. Če je rahel, pustite, da s kašljem izločite sluzi, ki ne smejo biti v vas. Če je hud, pa lahko kašelj blažite s katerim od sirupov ali tablet za lizanje, lahko pa se odločite tudi za naravni način z domačimi pripravki, ki jih lahko naredite sami.

V lekarni boste našli zeliščne tablete, ki blažijo suh in hud ter boleč kašelj, da lahko sploh vmes dihate in si malo opomorete ter si odpočijete in zaspite. Lahko kupite tudi sirup za preprečevanje kašlja. Nekateri so bolj sintetični, drugi bazirajo na naravnih izločkih iz rastlin. Ti slednji so v največ primerih boljši in tudi bolj učinkoviti, predvsem ne puščajo nobenih posledic.

Sami si lahko pomagate z limono ni medom, ki ju zmešate v sirup. Ne pojejte tega dosti, ker vas bo bolel želodec, saj je to težka hrana. Ližite počasi, dve do tri čajne žličke na dan, kar je več pa ni v redu. Kašlja ne boste premagali samo s tem, ampak uporabite tudi čebulo, česen ter timijan za grgranje, kar vam bo hitro pomagalo.