Migrena – naravno zdravljenje s konopljo

Vas že dlje časa muči migrena, zdaj pa vas zanima, kako poteka naravno zdravljenje migrene in ali je učinkovito? Če ste pokimali, potem so za vas uporabne informacije zapisane v nadaljevanju prispevka.

Migrena je bolezen, za katero so značilni ponavljajoči srednje močni in hudi glavoboli, ki pogosto prizadenejo samo eno polovico glave. Gre za utripajočo bolečino, ki lahko traja od 4 pa do 72 ur, včasih še dlje. Tudi simptomi (motnja vida, slabost, bruhanje, vrtoglavica, ekstremna občutljivost na svetlobo, zvok, dotik in vonj, odrevenelost okončin ali obraza) so lahko zelo hudi, da se pacient ne more osredotočiti na delo, otroke in druge obveznosti, ki jih ima. Fizična aktivnost lahko še poudari in poslabša bolečino. Migrena velja za tretjo najpogostejšo bolezen na svetu in šesto po najhujših posledicah.

Migrena – bolečine
Pacienti opisujejo migrensko bolečino kot pulzirajočo, razbijajočo, udarjajočo in izčrpavajočo. Nekateri jo občutijo tudi kot hudo, vztrajno, neprestano bolečino. Bolečina se lahko začne kot blaga vrsta bolečine, vendar brez zdravljenja postane zmerna do huda. Migrenska bolečina najpogosteje prizadene predel čela, običajno na eni strani glave, lahko je na obeh straneh glave ali pa se iz enega konca po določenem času preseli na drug konec.

Migrena – zdravljenje
Migrene ni mogoče pozdraviti, a vam zdravnik lahko pomaga, da te obvladujete, tako da boste bolečine občutili manj pogosto, ter olajšali simptome, ko se ti pojavijo. Zdravljenje lahko pomaga tudi pri manj hudih migrenah. Sami si lahko pomagate tako, da ležete v mirno in temno sobo, masirate temporalno področje glave, čez čelo lahko položite hladno krpo itd.

Lahko pa poskusite tudi z uporabo konoplje, ki je učinkovita preventiva. V ameriški zvezni državi Kolorado je medicinska konoplja dovoljena, leta 2016 so izvedli popis pacientov. 39,7 % prejemnikov medicinske konoplje je lahko potrdilo pozitivni premik pri bolezni, 20 % se je znižala frekvenca napadov, 11 % pa so težave bolj kot ne izginile.