Rehabilitacija po možganski kapi na domu je najbolj učinkovita

Rehabilitacija po možganski kapi je najučinkovitejša metoda zdravljenja gibalnih delov človeka, saj po kapi ponavadi pride do tega, da so nekateri deli telesa ohromljeni in je človek močno gibalno oviran. Takrat se mora dela s pacientom lotiti usposobljen strokovnjak, ki zna pristopiti k bolniku na pravilen način, da je lahko rehabilitacija po možganski kapi učinkovita celo v 97 %. Najprej pa terapevt postavi s pomočjo brezplačnega pregleda diagnozo, da sploh ugotovi in lahko z veliko gotovostjo napove, koliko časa bo rehabilitacija trajala in kakšen bo učinek.

rehabilitacija po možganski kapi

Rehabilitacija po možganski kapi se izvaja na dva načina. Najbolj učinkovit način je rehabilitacija na domu, ko terapevt obiskuje pacienta v njegovem domačem okolju. To je priporočljivo zato, ker ima običajno takšen pacient veliko zadrego, kako priti sploh do terapevta oziroma bolnišnice. Največkrat niso dovolj pokretni in potrebujejo pri premikanju dodatno pomoč. Tako so pacienti dosti bolj sproščeni, brez skrbi in terapija je olj učinkovita.

Terapevt je tako usposobljen, da zna vzpostaviti odlično komunikacijo s pacientom in mu vlije poguma ter volje od vaj ter življenja, kar je še dodatna zelo velika korist takšne rehabilitacije. Ker strokovno pregleda pacienta točno ve, kaj mora narediti in česa ne sme delati s pacientom, da ne bi se povzročila še večja škoda, kot je in da zdravljenje poteka brez stranskih posledic, ki bi se kasneje pokazale.

Drug način, kako rehabilitacija po možganski kapi poteka pa je lahko na daljavo, preko interneta. Rehabilitacija po možganski kapi na daljavo poteka preko spleta in jo vodi usposobljen strokovnjak, izvaja pa se za takšne paciente, ki so se tako sami odločili, ker ne želijo stika z drugim človekom. Lahko pa je tudi pacient okužen ali v karanteni, pa se tako lahko zdravljenje vseeno izvaja, da se ne bi zamudili najbolj pomembni trenutki na začetku zdravljenja po bolezni, ko je ti res najbolj pomembno, drugače lahko poškodba zastara.