Izberite stilska in zaščitna sončna očala za vsako priložnost

Sončna očala so postala priljubljen modni dodatek za mnoge ljudi, ki jih nosijo skozi pomlad in poletje. Poleg tega imajo sončna očala posebne lastnosti kot je na primer UV zaščita pri sončnih očalih. Vse bolj pa so priljubljena tudi v zimskem času, saj lahko snežna svetloba močno zaslepi oči. Shoptok vam ponuja širok izbor sončnih očal, ne glede na to, ali iščete klasičen modni dodatek ali pa očala z UV-zaščito. Na voljo imate različne modele, znamke, barve, sloge in oblike okvirjev, ki se prilegajo vsaki vaši obleki, bodisi poleti ali pozimi. Ponudba sončnih očal za moške in ženske je zares raznolika, z mnogimi modeli in blagovnimi znamkami. Ne glede na trenutne potrebe, vedno imate možnost najti popolno očala, ki vam bodo ustrezala v vseh pogledih.

Izberite pravo obliko sončnih očal glede na obliko vašega obraza in osebni stil

Če se prvič odločate za nakup sončnih očal ali želite spremeniti svoj stil glede na očala, ki ste jih nosili doslej, in niste prepričani, katera oblika bi vam najbolje ustrezala, je dobro upoštevati obliko lastnega obraza kot enega od ključnih dejavnikov pri izbiri. Če imate obraz v obliki srca, vam bodo pristajali navzgor ukrivljeni okvirji sončnih očal. Prav tako lahko izberete okrogle ali ovalne oblike, pri čemer se izogibajte preširokim in izstopajočim okvirjem. Za okroglo obliko obraza so primerni oglati okvirji v subtilni obliki, ki bodo vaš obraz optično zožili. Pri kubični obliki obraza je nasprotno priporočljivo izbrati okrogle ali ovalne okvirje, ki bodo poudarili eleganco. Izogibajte se prevelikim in pretežkim okvirjem. Ovalna oblika obraza je prilagodljiva in vam pristaja skoraj vsaka oblika očal. Ključno je, da izberete tista, ki se ujemajo z vašim slogom in osebnostjo.

Sončna očala

Izberite sončna očala, ki zagotavljajo zaščito pred UV sevanjem

Poleg oblike obraza je pomembno tudi, da pri izbiri novih sončnih očal upoštevate svoj videz in stil. Če ste ekstrovertirana oseba, ki rada izstopa, lahko preizkusite očala v svetlih barvah. Introvertirane osebe pa se običajno nagibajo k bolj subtilnim očalom. Najpomembnejše je, da izberete očala, ki so vam všeč, ustrezajo vašemu slogu in vam dobro pristajajo. Dodatna merila, kot so barva, material ali blagovna znamka, so lahko tudi pomembna pri odločanju. Sončna očala imajo pomemben pomen pri zaščiti naših oči pred škodljivim UV sevanjem. Medtem ko nekateri ljudje sončna očala izberejo predvsem zaradi njihovega stilskega videza, je za druge ključna lastnost zaščita pred UV žarki. To je še posebej pomembno v situacijah, kot so smučanje, sončenje ali kadar smo močno izpostavljeni soncu, ne glede na vreme.

Zaščitite svoje oči pred UV žarki in izpopolnite svoj stil z izbiro pravih sončnih očal

Nefiltrirani UV žarki, ki neposredno dosežejo mrežnico, lahko povzročijo resne zdravstvene težave. Očala z UV zaščito delujejo kot zaščitna pregrada med vašimi očmi in škodljivim ultravijoličnim sevanjem. Poleg tega nekatera očala ne povzročajo bleščanja, kar je še posebej koristno med vožnjo. Takšna očala zagotavljajo potrebno zaščito očem, so prijetna za nošenje in prispevajo k varnosti v sončnih dneh. Ne glede na to, ali iščete sončna očala, ki bodo poudarila vaš stil in dopolnila vaš poletni in zimski izgled, je pomembno, da se opremite s pravimi dodatki, ki se bodo odlično ujemali z vašo garderobo in popestrili vaše obleke. Shoptok vam ponuja širok izbor različnih modelov, barv in oblik okvirjev.