Stolčki za hranjenje pomagajo pri razvoju otrokove prebave

Stolčki za hranjenje imajo več funkcija, niso samo za hranjenje ampak tudi, da dojenčka držite pokonci po jedi in da se mu ne spahuje. Najboljše stolčke dobite tukaj www.mali-vragci.si/otroske-posteljice-in-zibelke/otroska-posteljnina in jih naročite na dom. Izberite po svojem okusu, naravne lesene, oblazinjene ali katere koli druge oblike, ter pravilne velikosti za vašega otroka. Da otroku pomagate prebaviti materino mleko, naj na stolčku še nekaj časa sedi, ker se njegova majhna prebavila še niso razvila. Dojenčki, zlasti novorojenčki, potrebujejo našo pomoč pri prebavi. Ko otroka nahranite, je zadnja stvar, ki jo morate storiti ta, da ga po tem daste ležati.

Pomislite, kako se vi počutite po obroku. Ali po tem samo ležite? Če se vi ne počutite dobro, potem se tudi otrok ne. In če ga daste takoj ležati, bo jokal. Pri tem, da je otrok še nekaj časa po obroku buden in pokonci, vam pomagajo kakovostni stolčki za hranjenje. Toda ker vaš dojenček ne more reči: “Joj, čutim pline in nelagodje,” je vse, kar boste deležni, veliko vznemirjenega joka. Po vsakem hranjenju mora otrok podreti kupček zato ga morate nekaj časa držati pokonci. Ne, tega vam ni treba početi leta zapored. V prvih mesecih življenja to morate storiti, zato so namenjeni tudi stolčki za hranjenje.

Dobro pravilo je, da otroka držite pokonci 10 do 15 minut po hranjenju. Če opazite, da mu ni dobro, ga držite pokonci 20 do 30 minut. Samo v vednost – včasih lahko vsak dojenček pljune obrok. To je normalno. Če pa se izpljunek ponavlja, boste otroka morali dlje časa držati pokonci. Prav tako se morate posvetovati z zdravnikom, da se prepričate, da ni kaj narobe.

Vse novopečene mamice se sprašujejo, ali to počno prav? Vendar je res preprosto. Dojenčka morate držati pokonci, najbolj pomagajo stolčki za hranjenje in ga večkrat nežno pobožati po hrbtu. Poleg tega poskusite z nekaj različnimi položaji, da vidite, kaj ima vaš otrok raje. Stolčki za hranjenje so čudovito mesto za sedenje v tem položaju. Vašemu otroku pomagajo, da se sprosti, ko ga držite pokonci in mu tako pomagate pri prebavi. Ob tem jo bo veliko lažje zaspati sredi noči.