Paletni viličar omogoča hiter in preprost transport težjega tovora

Določen tovor je iz ene lokacije na drugo najlažje prenesti, če imamo na voljo zmogljiv paletni viličar. Več o njih si lahko preberete na https://labfill.eu/paletni-vilicarji/, kjer boste našli pestro ponudbo viličarjev, zato boste zagotovo našli najprimernejšega zase. Zmogljivi paletni viličarji so namenjeni hitremu in preprostemu transportu tovora večje mase in tudi količine. Na ta način se zmanjšata tako napor kot tudi čas prestavljanja težjih tovorov, kar je koristno v najrazličnejših obratih in skladiščih.

Paletni viličar je torej naprava, ki je namenjena lajšanju transporta težjega tovora. S temi napravami se premika tovor, ki bi bil za ročni prenos pretežak, ali pa časovno zamuden. Navadno se premik tovora s paletnim viličarjem opravlja tako, da se celoten tovor s paleto vred prestavi v eni sami transportni poti. To pomeni, da ta naprava občutno zmanjša napor in čas, ki bi ga porabili za transport brez uporabe viličarja. Paletni viličar je torej tisti, ki zagotavlja optimalen način prenosa tovora iz ene lokacije na drugo. Ta naprava omogoča prenos večjih zabojev, palet in drugega težjega tovora. Navadno je nosilnost električnih viličarjev izjemno visoka, konkretno nekje do 1000 kilogramov. Poleg visoke nosilnosti pa je viličar uporaben še zaradi funkcije, ki omogoča dvigovanje tovora na različne višine. Ta funkcija občutno olajša tako postopek nalaganja kot tudi razkladanja tovora.

Cena paletnih viličarjev je različna, saj se ti med seboj razlikujejo. Ravno zato je potrebno pred nakupom pomisliti, koliko časa bo paletni viličar v uporabi in kakšne tovore bo premikal. Zmogljivejši paletni viličarji so namenjeni za uporabo v trgovinah in večjih skladiščih, saj se tam navadno prelagajo težji tovori in so premiki pogostejši. Za domačo in redkejšo uporabo pa so primerni tudi manj zmogljivi viličarji, v poštev pridejo tudi ročni viličarji. Cena naprave je na koncu odvisna od tega, alo gre za ročni ali električni viličar in za kako zmogljivo napravo gre.