Zunanje žaluzije za vse objekte

Okna so poleg sten vidna pregrada med zunanjim in notranjim prostorom. Ker pa ni idealno, da so okna čez cel dan odkrita, pridejo v pošte zunanje žaluzije. Lastniki objektov se odločajo za njih, ker so bolj moderna verzija klasičnih rolet. Njihova glavna naloga je varovanje notranjih prostorov in njihovih stanovalcev pred nepovabljenimi pogledi. Poleg tega pa so žaluzije dobrodošle ob sončnih dnevih. Z njimi lahko dobro zasenčimo prostor, pri čemer je glavna prednost ta, da to lahko storimo stopenjsko. Tako je lahko prostor le minimalno ali pa popolnoma zasenčen. Poleg tega so zunanje žaluzije tudi dobra zaščita pred mrazom. Obstaja več vrst zunanjih žaluzij, med katerimi lahko izbirate.

Vrste zunanjih žaluzij

Osnova za zunanje žaluzije je pri vseh enaka. Sestavljene so iz lamel in vodil. Vodila se namesti na zunanjo sran in so lahko vidna ali pa nevidna, tako da se jih na prvi pogled ne opazi. Žaluzije se lahko upravlja na različne načine. Najbolj osnovno upravljanje je ročno, potem pa se jih lahko upravlja še s pomočjo stikala na motorni pogon ali pa s pomočjo daljinca, prav tako na motorni pogon.

Potem pa za zunanje žaluzije obstaja več vrst lamel, ki se med seboj razlikujejo po malenkostih. Še vedno imajo vse generalno enako vlogo, da notranje prostore ščitijo pred soncem in mrazom. Prav tako so vse dobro odporne na vetrovne sunke, tako da se tudi ob vetrovnih dnevih ne morejo poškodovati. Glede na izdelavo lamel pa so standardne oblikovane v obliki črke C. Te lamele zagotavljajo trdnost in stabilnost, prav tako pa voda učinkovito odteka od njih. Naslednje lamele so nekoliko bolj robustne in z bolj jasnimi linijami. Zadnja vrsta lamel so oblikovane v obliki črke Z. Zaradi svoje oblike zagotavljajo veliko boljšo zatemnitev kot ostale. Ker pa imajo te lamele dodatno nameščeno še gumo, se boljše zaprejo med seboj in so še dodatno odporne na veter.