Kdo potrebuje dopolnilno zavarovanje?

Dopolnilno zavarovanje je oblika dodatnega zavarovanja, ki sodi k glavnemu zavarovanju, osnovnemu, ki je obvezno pri nas. Ponudba dopolnilnega zavarovanja je na tej povezavi http://www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com/ponudniki/.  Z zakonom je določeno, da so nekatera zdravljena in zdravila nujna za zdravje in torej spadajo v osnovno zavarovanje, če pa hočemo zase kaj več pa moramo to doplačati. Starejši kot ste in kasneje, kot ste se odločili za  dopolnilno zavarovanje po študiju, večja bo vaša letna ali mesečna premija.

dopolnilno zavarovanje

Ali se dopolnilno zavarovanje res splača? Kakor za koga. Če potrebujete samo očala, potem se ne, ker to ne gre v zavarovanje in boste vseeno morali doplačati. Če pa potrebujete drago zdravljenje in ste v bolnišnici dlje časa, potem je to tako velik strošek, da si ga navaden državljan ne more privoščiti in je res najbolje, da ga krije zavarovalnica.

Kje boste sklenili dopolnilno zavarovanje, je odvisno od vaše presoje. Cene so skoraj povsod enake in se ne razlikujejo dosti, tak oda je vaša odločitev dejansko odvisna od drugih parametrov, po katerih se boste za dodatno zavarovanje tudi odločili. Najbolje je, da preverite mnenja zadovoljnih strank, več kot jih je, boljše so storitve. Preverite tudi vse rumene in drobne tiske, kajti nekatere zavarovalnice so prebrisane in bistvene stvari lahko tudi skrijejo.

Nenazadnje lahko naletite na neizkušenega zavarovalniškega svetovalca, ki vam ne bo podal pravih in realnih informacij, kar vas lahko nenamernima zavede in boste na izgubi, zato res dobro preverite.

Dopolnilno zavarovanje bo za vas zelo ugodno, če ga boste tudi potrebovali, za kar pa je najbolje, da ga sploh ne. Ta denar, ki ga boste v zavarovalnico vložili, je denar, ki se ne bo več povrnil, saj gre v sklad, iz katerega črpajo tisti, ki to potrebujejo. Če ste med tistimi srečneži, ki so vedno zdravi in nimajo nesreč, ste za to lahko le hvaležni, denar pa bo koristil širši družbi.