Odprava bolečin v hrbtenici je mogoča na naraven način

Odprava bolečin v hrbtenici je želja vseh, ki veliko sedijo in imajo sedeče delo, zaradi česar se pojavijo bolečine v hrbtenici, ki se le še stopnjujejo in ne prenehajo. Če ne želite iti na bolniško ali celo pristati na invalidskem vozičku, je nujna odprava bolečin v hrbtenici še preden se dogodi, da pride do resnih okvar, ki jih je zelo težko odpraviti, predvsem pa dolgo traja. Bolečine skoraj vsi občutimo, ker veliko sedimo že od otroštva, kar in v redu, ker taka pozicija ni normalna, saj je človek narejen za hojo in delo ter gibanje.

 odprava bolečin v hrbtenici

Odprava bolečin v hrbtenici se začne seveda s pravilnim sedenjem, pravim stolom ter posteljo. Nato pa je treba še delati vaje ter se redno gibati. Zelo pogajo tudi fizioterapija in masaže v SPA centru. Najprej pa poskrbite za pravilno sedenje. Stol mora biti za dolgotrajno sedenje temu namenjen in dobro je, da je ortopedski. Naj ima visoko naslonjalo za hrbet in naslonjala za roke, da si odpočijete. Naslonjalo prilagodite temu, kako močni ste, da boste sedeli čim bolj zravnano pod kotom 90 stopinj. Tudi noge in kolena ter stopala morajo biti glede na tla pod pravim kotom. Zato nabavite stol, ki se regulira tudi po višini.

Odprava bolečin v hrbtenici pa ni smo izbira pravega stola, ampak tudi izbira mize, ki je prilagojena na vašo višino, ker morajo biti tudi roke pod kotom 90° glede na položaj sedenja in kako ležijo na mizi, ko delate. Če ste prenizki, da bi imeli noge in roke pod tem kotom, potem uporabite še pručko oziroma oporo za stopala.

Vendar odprava bolečin v hrbtenici pomeni tudi, da vsake pol ure vstanete ter telovadite in delate vaje, da vozli in krči v telesu popustijo. Nato pojdite po službi še na telovadbo ali tek in nenazadnje preverite, da je ležišče za vas pravo, ne preveč trdo in ne preveč mehko. Tako se boste bolečin dokaj hitro znebili in če boste ponavljali, se ne bodo pojavile več.