S čim se ukvarja proktolog?

V zdravstvu je deluje kar precej strokovnjakov in med njimi spada tudi poklic proktolog. In s čim se proktolog ukvarja in kaj je njegova glavna dejavnost bomo izvedeli več v naslednjem članku. Zaupanja vredni strokovnjaki, ki delujejo na področju abdominalne kirurgije in zdravijo bolezenska stanja okoli zadnjika. Bolezni, ki se v zadnjem času pojavljajo vse pogosteje. Nekatere izvirajo zaradi slabe higiene spet druge zaradi prekomernega sedenja. Da tudi sedenje lahko povzroči nemalo bolezenskih stanj našega zadnjika. In kdaj je potrebno obiskati proktologa? Proktolog svetuje da v primeru močne srbečice okoli zadnjika, krvi v blatu, bolečine v anusu, uhajanja blata zaradi zatrdline ali otekline okoli anusa ter morebitne druge bolečine v tem predelu. Gre za zdravljenje, ki ga je potrebno jemati skrajno resno saj mnoga bolezenska stanja lahko prehaja tudi na druge osebe.

Določena bolezenska stanja nastanejo tudi zaradi spolno prenosljivih bolezni. Ravno zaradi tega se je pred vsakim spolnim odnosom dobro zaščititi. Ker gre za zelo intimen predel imamo do obiska proktologa precejšen odpor. Vendar brez skrbi obisk pri proktologu nikakor ni neprijeten saj proktolog opravlja svoje delo skrajno profesionalno in se dnevno srečuje z veliko podobnimi primeri. Pregled se lahko opravi zelo različno, bodisi v ginekološkem položaju, leže na boku ali pa kleči na kolenih in se upre na komolce. Položaj je pravzaprav tudi zelo odvisen za kakšen pregled gre. Proktolog skrbno pregleda obolelo mesto in po potrebi vzame bris, ki ga napoti na podrobnejše preiskave. P

o pregledu lahko proktolog opravi tudi kirurški poseg če je le ta potreben. V podjetju kinika Omnia so posebej specializirani za tovrstne težave in hkrati vam nudijo strokovno pomoč. Ob enem v podjetju Omnia opravljajo še mnogo drugih preiskav in hkrati nudijo tudi ultrazvočne preiskave. Z bolečinami ali drugimi težavami na telesu ne odlašajte predolgo. Naj vam obisk pri specialistu ne bo neprijeten.