Retencija za zdravljenje nepravilnosti zob

Ko enkrat odstranimo zobni aparat, se pa zdravljenje zob še ne konča. Začne se tako imenovana retencija, kar je zadnja faza ravnanja zob. O tej fazi lahko več izveste tudi na https://www.doktor1a.com/retenacija/. Drugače pa vam ta faza omogoča, da vaši zobje ostanejo v prvotnem položaju. V položaju, kot jih je spravil zobni aparat. Tako bodo vaši zobje vedno ravni in vedno sijoči. Vi pa boste z veseljem kazali svoj nasmeh in boste vedno imeli dovolj samozavesti. Retencija nič ne boli, tako kot ne boli nošenje zobnega aparata.

retencija

Nošenje zobnega aparata se ne rabite sramovati. Vedite samo, da vam bo le ta pomagal, da bodo vaši zobje in vaš nasmeh, takšni kot moraj biti. Nošenje zobnega aparata čisto nič ne boli. Vse kar morate sami storiti je, da se prijavite pri ortodontu, kjer boste skupaj začeli zdravljenje. Najprej vam bo ortodont pregledal zobe in se odločil kateri zobni aparat je najbolj primeren za vas. Za zobni aparat se vzame tudi odtis, da se vam bo prilegal. Ko boste zobni aparat nehali nositi, pa bo sledila še retencija. Končni rezultat celotnega zdravljenja pa bo raven in pravilen ugriz vaših zob. Se pa vse skupaj naj začne že pri otrocih. Tam se bo neraven in nepravilen ugriz najprej opazil. Najbolj ga bo opazil otrokov zobozdravnik, ki ga bo potem napotil še k ortodontu.

Da pa bo retencija in zdravljenje z zobnim aparatom uspešna, pa je potrebno upoštevati vsa ortodontova navodila. Prav tako je pa potrebno redno nositi aparat, ki vam ga bo ortodont dal. Kot vedno pazite tudi na zobno higieno, ki je pri zobnem aparatu še toliko bolj pomembna. Retencija, kot zadnja faza pa bo potekala potem s pomočjo vzdrževalnega žičnega loka. Ta se vstavi na notranjo stran sprednjih zob. Lahko se namesti na zgornje ali pa spodnje zobe. Lahko tudi na oboje, torej spodnje in zgornje na enkrat.